Đerlek: Vučić garant bolje budućnosti Sandžaka

23. Feb 2017.

Predsednik Sandžačke narodne partije (SNP) Mirsad Đerlek izjavio je da će ta stranka podržati kandidaturu Aleksandra Vučića za predsednika Srbije jer je on, kako je istakao, garant bolje budućnosti u Srbiji i Sandžaku.

“Za razliku od drugih kandidata, Vučić jedini ima snage i kapaciteta da sprovede reforme u Srbiji, što je i pokazao vršeći funkciju premijera. S obzirom da imamo veliki broj nagomilanih problema u Sandžaku, mislim da ne postoji bolji i ozbiljniji kandidat od njega i zato će SNP svim svojim kapacitetom podržati Vučića za predsednika Srbije”, kazao je Đerlek radiju Sto plus.

Sandžačka narodna partija je druga bošnjačka stranka koja je podržala kandidaturu lidera Srpske napredne stranke za predsednika Srbije. Pre njih to je učinila i Bošnjačka narodna stranka Muja Mukovića.

Podršku Vučiću najavila je i Socijaldemokratska partija Srbije (SDPS) Rasima Ljajića, osnivača Sandžačke demokratske partije.

Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejmana Ugljanina i Bošnjačka demokratska zajednica (BDZ) Sandžaka Muamera Zukorlića još uvek nisu odlučile koga će podržati na predstojećim predsedničkim izborima.

N. Kočović